Raudonasis sausas
Išskirtinis Emmanuel Reynaud (garsiojo Château Rayas vyndario) kūrinys, atskleidžiantis ikonišką Vaucluse terroir charakterį. Tai aukštos kokybės raudonasis vynas, pasižymintis gilumu, vaisiškumu ir išskirtine pusiausvyra.
Aromate dominuoja juodosios uogos, džiovinti vaisiai ir subtilūs prieskonių akcentai, kuriuos papildo elegantiškas žemiškumas bei lengvos gėlių užuominos. Burnoje vynas apvalus ir harmoningas, su švelniais taninais, gaivą išlaikančia rūgštimi ir ilgu, rafinuotu poskoniu.
‘Merlot’ ir ‘Syrah’ vynuogės auga kalkakmenio, smiltainio, mergelio ir akmenuoto terroir, veikiamame šilto Viduržemio jūros klimato. Derlius nuimamas tik visiškai subrendęs. Vyninėje itin kruopščiai prižiūrimas fermentacijos procesas, kad maksimaliai atsiskleistų pirminė terroir išraiška. Siekiant išgauti vaisišką, koncentruotą profilį, maceracija trunka 12–15 dienų, o vynas brandinamas ąžuolo statinėse (apie 30 % naujo ąžuolo).
Tiekti 16-18°C prie ant grotelių keptos mėsos, keptų baklažanų, pikantiško pyrago su figomis, lazdyno riešutų, kaimiško kumpio ir parmezano.