Raudonasis sausas
Tenuta San Guido Le Difese Toscana IGT 2023 – puikus „Super Tuscan“ stiliaus raudonasis vynas iš garsiojo Bolgheri regiono. Elegantiškas, gerai subalansuotas ir universalus.
Aromatas: intensyvus, su sunokusių vyšnių, gervuogių, juodųjų serbentų ir prieskonių natomis. Subtilūs vanilės bei kedro atspalviai išryškėja brandinimo metu.
Skonis: elegantiškas, švelnių taninų, draugiškos rūgšties ir ilgo, vaisiško poskonio. Puikiai subalansuotas ir lengvai derinamas prie maisto.
Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išsaugoti vaisių šviežumą. Po fermentacijos vynas brandinamas apie 12 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių dalis yra naudotos.
Patiekti 16–18 °C temperatūros prie ant griliaus keptų mėsos kepsnių, žvėrienos troškinių su miško grybais, vidutinio kietumo arba brandžių sūrių.
Tenuta San Guido – vienas garsiausių Italijos vyno dvarų, įsikūręs Bolgheri regione, Toskanoje. Įkurtas markizo Mario Incisa della Rocchetta, šis ūkis išgarsėjo visame pasaulyje sukūręs legendinį vyną Sassicaia, laikomą pirmuoju „Super Tuscan“ stiliaus vynu.
Šeimos valdomas ūkis išsiskiria tvaria vynuogininkyste, unikaliu mikroklimatu ir pasaulinio lygio vynais. Be Sassicaia, Tenuta San Guido gamina ir du kitus puikiai vertinamus vynus: Guidalberto ir Le Difese.
Sassicaia (Bolgheri Sassicaia DOC) – žymiausias, iš 85 % Cabernet Sauvignon ir 15 % Cabernet Franc vynuogių veislių, brandinamas 24 mėn prancūziško ąžuolo statinėse (dalis naujos).
Guidalberto IGT – debiutavo 2000 m., sudėtyje Cabernet Sauvignon ir Merlot , brandinamas 12 mėn, gaminamas ~150 000 butelių per metus.
Le Difese Toscana IGT – Cabernet Sauvignon ir Sangiovese (70/30) mišinys, brandinamas 12 mėn., pagaminama maždaug 120 000 butelių per metus.
Ši vyninė yra vienintelė, turinti atskirą Bolgheri Sassicaia DOC statusą – aukščiausią Italijos vyno klasifikaciją, suteiktą 2013 m. Ūkis apima daugiau nei 2 500 ha, iš kurių apie 75–100 ha užima vynuogynų plotas Bolgheri zonoje.