Putojantis sausas
Klasikiniu putojančio vyno gamybos būdu padarytas vynas. Antrajai fermentacijai sukelti pilamos vynuogių sultys, nededama papildomai cukraus, mielių ar sulfitų.Vario spalvos vynas kvepia braškėmis, raudonaisiais serbentais, vyšniomis, slyvomis. Elegantiškas, minerališkas.Nefiltruotas.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie riebesnės baltos žuvies kepsnio, riebesnių sūrių lėkštės.
Weingut Wimmer-Czerny – tai šeimos vyninė iš Žemutinės Austrijos (Niederösterreich), kuri garsėja savo giliais biodinaminės žemdirbystės principais ir natūraliais, autentiškais vynais. Vyninė įkurta Fels am Wagram regione – derlingame, molingame krašte, idealiai tinkančiame kokybiškų vynuogių auginimui.
Jau nuo 1980-ųjų pradžios Hans Czerny veda vyninę natūralumo ir tvarumo keliu. Ūkis dirba pagal Demeter sertifikavimą, o jų vynai kuriami su minimaliomis intervencijomis – tai leidžia išryškėti tikrajam terroir charakteriui.
Biodinaminė ir ekologinė vynuogininkystė
Demeter sertifikatas – aukščiausias biodinaminės praktikos ženklas
Vynai be pridėtinių sulfitų, spontaniškai fermentuoti
Daug dėmesio skiriama dirvožemio gyvybingumui ir natūraliai pusiausvyrai
Autentiški, išraiškingi skoniai, atspindintys regiono unikalumą
Grüner Veltliner
Roter Veltliner
Chery Seo / Cherny Seop – natūralus raudonas vynas
Pet-Nat ir kiti natūralūs putojantys vynai
Weingut Wimmer-Czerny – tai daugiau nei vynas. Tai atsakingas požiūris į žemę, gamtą ir vartotoją.