Putojantis sausas
Romėniškai Acelum reiškia „aštri vieta“, nurodanti teritorijos, kurioje auga vynuogynas, kalvotą pobūdį. Vynas daromas "Charmat" metodu. Antra fermentacija vykdyta didelėse nerūdijančio plieno talpose. Vynas 6 mėn. laikytas su mielėmis. Elegantiškų natų ir subtilių aromatų putojantis vynas, pasižymintis vaisių ir gėlių puokšte.
Likutinis cukraus kiekis: 5g/l.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie lengvų užkandžių, vaisių lėkštės.
Pale yellow with light silver reflections, clear and bright. Fine and persistent mousse. The nose opens with delicate floral notes and gives way to more intense notes of ripe fresh fruit: apple, pear, lychee and a slight hint of citrus. The palate is fresh, full and lively and there are light mineral notes on the finish. The wine has good persistence and a fruity sweetness.
„Andreola“ įkurta 1984 m., jos steigėjas – Nazzareno Pola, o šiuo metu vadovauja jo sūnus Stefano Pola. Įmonė įsikūrusi Farra di Soligo, Treviso provincijoje (Venetas, Italija).
Pavadinimas „Andreola“ naudojamas bendrovei, o pilnas juridinis pavadinimas – „Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola“.
Įmonė veikia Valdobbiadene DOCG – prestižinėje vyno zonoje, kurioje gaminami išskirtiniai putojantys vynai. Vynuogynai apima apie 70 ha juros–Kalcarenito bei molio šlaituose, dažnai vadinamuose „heroic viticulture“ (vitikultūra ant statmenų šlaitų) dėl ūkininkavimo sudėtingumo.
Dominuojanti vynuogė – Glera, šalia auginamos ir autochtoninės vietinės veislės – Bianchetta, Perera bei Verdiso.
– Įmonė ryžtingai nusprendė atsisakyti termino „Prosecco“ etiketėse ir vis labiau akcentuoti regioną „Valdobbiadene DOCG“, siekdama pabrėžti augavietės ypatumus ir kokybę.
– „Rive“ linija (vieno vynuogyno produkcija) – strategija, leidžianti individualizuoti vynus pagal mikrotteritorijas ir terroir.
– Dėmesys kokybei: rankinis derliaus nuėmimas, optimizuotos technologijos, kad būtų saugoma vynuogių charakteristika, minimalus intervencijų laipsnis.
– Įmonė gamina putojančius vynus pagal Valdobbiadene DOCG reikalavimus: brut, extra dry, dry, taip pat „Rive“ vyno linijas.
– Vyno namai turi savo „Experience Room“ ir „Heroic Store“, skirtus turistams – tai leidžia patirti vyno gamybą, vitikultūros sąlygas bei regiono kraštovaizdį.
Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.