Raudonasis sausas
Tai puikus pasirinkimas mėgstantiems kompleksinius, svarius vynus su ilgu poskoniu. Aromate dominuoja juodosios vyšnios, gervuogės, slyvos, kartu su džiovintų vaisių (razinų, figų) ir cinamono natomis. Burnoje vynas kompleksiškas, su džiovintų vaisių ir juodojo šokolado akcentais, kuriems struktūrą ir ilgą poskonį suteikia tvirti taninai.
Vynas pagamintas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, kurios rankomis skintos rugsėjo pabaigoje, paliekamos džiūti apie 120 dienų, kad koncentruotųsi aromatai ir skoninės savybės. Fermentacija vykdyta su odelėmis, siekiant išgauti maksimalų spalvos ir skonio intensyvumą. Vynas brandintas 2 metus mažose ir 2 metus didelėse ąžuolinėse statinėse. Vynas brandintas 2 metus mažose ir 2 metus didelėse ąžuolinėse statinėse.
Likutinis cukraus kiekis - 2,0 g/l.
Tiekti 16-20°C prie klasikinio itališko troškinio Osso Buco, sūrių: Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano arba Goudos, taip pat rekomenduojama derinti su tirštu jautienos troškiniu.
An intense and complex wine with aromas of licorice, smoke, dried flowers, fresh red currants, red cherries and a touch of bay leaves. Chewy on the palate, with a medium to full body, firm chalky tannins and crisp acidity. Best after 2026.
Azienda Agricola Brigaldara – tai šeimos valdomas vyno ūkis, įsikūręs šalia San Floriano kaimelio, Marano della Valpolicella slėnyje, viename žymiausių Italijos vyno regionų – Valpolicella Classico DOCG zonoje, į šiaurę nuo Veronos.
Įkurta 1979 m., ši šeimos valdoma vyno darykla jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gamina pasaulinio lygio vynus, išsaugodama gilias Valpolicella Classico tradicijas ir puoselėdama tvarią žemdirbystę.
Brigaldara valdo apie 50 hektarų žemės, kur auginamos vietinės vynuogių veislės – Corvina, Corvinone, Rondinella ir kitos, naudojamos Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore, Ripasso ir kitų prestižinių vynų gamybai. Be vynuogių, ūkyje taip pat auginami alyvmedžiai, iš kurių spaudžiamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.
Dalį vynuogynų ūkis nuomuojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri profesionali Brigaldara komanda, siekiant užtikrinti maksimalų vynuogių derlingumą ir nepriekaištingą kokybę.
Dėl sąžiningos kainodaros, autentiškumo ir aukštos kokybės Brigaldara vyninė yra vertinama tiek vyno ekspertų, tiek restoranų, tiek vyno kolekcionierių visame pasaulyje. Ji nuolat patenka į geriausių Valpolicella vyninių sąrašus ir gauna aukštus įvertinimus iš James Suckling, Wine Spectator, Vinous, Falstaff ir kt.