Vilnius

Klaipėda

Champagne J.M. Labruyere Prologue Grand Cru Extra Brut

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne J.M. Labruyere Prologue Grand Cru Extra Brut

65,00

Aprašymas

Intriguojančiuo sudėtingumo vynas, turtingas džiovintų vaisių, skrudintų lazdyno riešutų aromatais. Harmoningas ir žaismingas. Elegantiška  „Pinot Noir“ struktūra  susipynusi su "Chardonnay" gilumu ir energija. Subtilaus ilgo poskonio.

Dozažas 1,6 g/l

Patiekimas

Tiekti 8 - 10 °C laipsnių prie keptos lašišos, tuno karpačio, prie blynelių pagardintų ikrais, austrių, Benedikto kiaušinio pagardinto brandintu, kietuoju sūriu ir sūdyta lašiša.

Apie gamintoją

Vienas seniausių Moulin-à-Vent apeliacijos gamintojų, Prieur šeimos ūkis buvo įkurtas dar 1850 m. Ši prestižinė šeima šiandien valdo ne tik „Jacques Prieur“ vyninę Burgundijoje, bet ir „Château Rouget“ Pomerolyje bei užsiima „Récoltant-Manipulant“ veikla Šampanėje. Moulin-à-Vent apeliacijoje išsiskiriantis terroir yra unikalus – čia dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis, kurios nebūdingos aplinkinėms garsioms apeliacijoms. Būtent šios priemaišos lemia mažesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją, suteikdamos vynui išskirtinį charakterį.

Vyno stilius
Prieur šeimos Moulin-à-Vent vynai garsėja elegancija, struktūra ir ilgaamžiškumu. Tai rafinuoti, sodrūs vynai, puikiai atskleidžiantys ‘Gamay’ vynuogių potencialą šiame terroir.

  • Raudonasis vynas – gaminamas iš kruopščiai atrinktų ‘Gamay’ vynuogių. Aromatuose atsiskleidžia juodųjų uogų, vyšnių, violetinių gėlių ir subtilių prieskonių natos. Skonis turtingas, su tvirta, bet nugludinta taninų struktūra ir ilgai išliekančiu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – riboto leidimo vynai iš senųjų vynmedžių, pasižymintys didesne koncentracija ir brandos potencialu.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso keletas iškiliausių Moulin-à-Vent vynuogynų, kurių kiekvienas suteikia unikalų indėlį į galutinį vyno profilį:

  • Rožinio granito sklypai – suteikia mineralinišką charakterį ir struktūrą.
  • Senųjų ‘Gamay’ vynmedžių plotai – užtikrina skonio gylį ir aromatinį kompleksiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami tradiciniais metodais, naudojant natūralias mieles, ir brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek didesnėse medinėse talpose, siekiant išlaikyti vaisių šviežumą ir terroir autentiškumą. Moulin-à-Vent iš Prieur šeimos ūkio gali būti mėgaujamas jaunas dėl savo sodraus vaisiškumo, tačiau geriausi pavyzdžiai puikiai bręsta 10–15 metų, įgydami dar daugiau elegancijos ir kompleksiškumo.

Domaine Labruyere

Domaine Labruyere

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti