Raudonasis sausas
Klasikinis Saint-Julien apeliacijos pavyzdys. Château Branaire-Ducru atspindi kairiojo kranto Bordo eleganciją ir ilgaamžiškumą. Tai vynas, kuriame ‘Cabernet Sauvignon’ galia susilieja su ‘Merlot’, ‘Petit Verdot’ ir ‘Cabernet Franc’ švelnumu, sukuriant harmoningą, subtiliai struktūruotą visumą.
Aromatas – kompleksiškas ir daugiasluoksnis: juntamos juodųjų serbentų, slyvų ir vyšnių natos, lydimos kedro medienos, tabako, vanilės ir švelnaus grafito dvelksmo. Kvapas pasižymi švariu, precizišku stiliumi, kuriame klasikinis Médoc charakteris dera su šilto derliaus ekspresija.
Skonis – pilno kūno, tačiau elegantiškas. Tvirtus, bet švelnius taninus subalansuoja gaivi rūgštis, suteikianti vynui energijos. Poskonis – ilgas, sodrus, su juodųjų uogų, kakavos ir subtilaus prieskoniškumo niuansais.
Vynuogės auga Château Branaire-Ducru valdose, esančiose šalia garsiojo Château Beychevelle, ant žvirgždo ir molio dirvožemio, kuris suteikia vynui tiek struktūros, tiek elegancijos.
Fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti aromatinį švarumą, o brandinimas trunka 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse (apie 60 % naujo ąžuolo).
Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje su ant žarijų keptu jautienos nugarinės kepsniu, antiena su juodųjų vyšnių padažu arba brandintu kietuoju sūriu.