Raudonasis sausas
Ekologiškas ‘Pinot Noir’ iš „Clos Henri“ vyninės – tai ūkio flagmanas, tobulai derinantis geriausius Marlborough ir Sancerre niuansus. Puikus naujojo ir senojo vyno pasaulio vyndarystės meistriškumo pavyzdys.
Šis vynas iš biodinaminio ūkio „Clos Henri“ atsiskleidžia per prinokusių braškių aromatus, taip pat raudonųjų serbentų ir gėlių natas. Jos persipina su žemiškesniais, augaliniais niuansais, tokiais kaip smidrų lapeliai ir trumai. Skonis švelnus, vaisiškas ir gaivus. Poskonyje išryškėja prinokę, net sultingi taninai.
Šis „Clos Henri“ raudonasis vynas fermentuotas atvirose nerūdijančio plieno talpyklose, tada 11 mėnesių brandintas didelėse (7 500 litrų) prancūziško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16-18 °C prie švelnių mėsos patiekalų, keptos mėsingos ir riebios žuvies, rūkytos žuvies, karamelizuotos antienos.
„Clos Henri“ – 2000 metais prancūzų šeimos Bourgeois įkurta vyninė. 109 hektaruose vynuogynų Marlboro slėnyje veši 'Sauvignon Blanc' ir 'Pinot Noir', iš kurių gaminami premium lygio vynai. Šio projekto Bourgeois ėmėsi drąsiai, nes jau dešimt šeimos kartų yra „perkandusios“ minėtų vynuogių ypatumus Prancūzijos Luaros slėnyje. Vietiniai Marlboro vyndariai susidomėję sekė, kaip garsus Sansero vyndarys sodins vynuoges ir gamins vyną ir, žinoma, didžiavosi, kad būtent jų regioną išsirinko prancūzas. „Clos Henri“ vardas buvo duotas dėl dviejų priežasčių: pirma, pagerbti Bourgeois šeimos pradininką Henri, antra, "clos" – tai išskirtinis vynuogynas. Senąja prancūzų kalba jis reiškia seną paprotį apjuosti unikalių vynuogynų ribas siena arba tvora. „Clos Henri“ sklypas, kuriame yra trijų rūšių dirvožemis ir unikalios kalvos, taip pat yra uždaras, todėl visiškai atitinka pavadinimo reikšmę.