Tiekti 12–14 °C prie antienos krūtinėlės su vyšnių padažu, lengvai keptos lašišos su žolelėmis, arba minkšto ožkų sūrio su aviečių chatniu.
Raudonasis sausas
Vienas elegantiškiausių ir švelniausių Božolė Cru stiliaus pavyzdžių, sukurtas iš senų ‘Gamay’ vynmedžių, augančių ant granitinių, smėlingų ir kalkingų Saint-Amour šlaitų. Šis 2023 metų leidimas pasižymi išskirtiniu aromatinio švarumo, vaisiškumo ir gėliškos elegancijos balansu, būdingu šiam romantiškiausiam Božolė Cru.
Taurėje vynas atsiskleidžia sultingų aviečių, vyšnių, braškių ir raudonųjų serbentų natomis, kurias subtiliai papildo žibuoklės, rožių žiedlapiai ir lengvo prieskoniškumo užuominos. Aromatas – šviesus, kviečiantis ir labai rafinuotas – būtent toks, kokio tikimasi iš geriausių Saint-Amour vynų.
Burnoje Saint-Amour 2023 yra švelnios, šilkinės tekstūros, su harmoningai integruota rūgštimi ir minkštais taninais. Skonyje dominuoja raudonųjų uogų sultingumas, gėlių tonai ir subtilus minerališkumo akcentas, suteikiantis vynui elegancijos ir balansavimo. Poskonis – sausas, švarus, vidutinės trukmės, išliekantis bei vaisiškai gaivus.
Domaine de la Pirolette dirba išlaikydami tradicinį Saint-Amour stilių: dalis uogų fermentuojama su šakelėmis, derinant su karboninės maceracijos technika, kuri suteikia gėliškų ir žaismingai vaisiškų aromatų. Brandinimas vykdomas nerūdijančio plieno talpose, kad išliktų maksimalus vyno šviežumas, lengvumas ir natūralus ‘Gamay’ grynumas.
Vyninė įsikūrusi mažo Sain- Amour miestelio pačiame aukščiausiame taške. 1600 metais statytas dvaras dėl didelio kiekio aplink augančių gėlių - snieguolių paveldėjo " Pirolette" pavadinimą ir yra pats didžiausias šio miestelio statinys. 2013 m. dvarą perėmė Grégory ir Virginie Barbet, žmonės, kurie viską daro su aistra - gyvena, myli aplinką, žmones, vyną. Kiekvienas derliaus nuėmimas - pasakiška šventė. Dvaro slapyvardis - Aistringa puokštė - spalvų, jausmų, skonių. Visa tai įprasminta jų gaminame vyne.