Raudonasis sausas
Galingas, kompleksiškas vynas, kuriame persipina prieskoniški, balzaminiai niuansai - saldymedis, vanilė, cinamonas, muskatas, kakava - bei virtų raudonų uogų natos. Burnoje jaučiamas puikus balansas, švelnūs, glotnūs taninai ir ilgas prieskonių bei raudonų uogų poskonis.
Vynas pagamintas iš 30 metų senumo 'Tempranillo' bei 17 metų senumo 'Garnacha' vynuogių iš atskirų vynuogynų. Gamintojas naudoja optinį uogų atrankos procesą, leidžiantį įvertinti kiekvieną uogą individualiai. Abiejų veislių vynuogių vynas brandintas atskirai - 'Tempranillo' buvo brandintas 36 mėnesius, o 'Garnacha' - 30 mėnesių naudotose amerikietiško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros, prie įvairių mėsiškų patiekalų, troškinių. Taip pat dera prie desertų su juoduoju šokoladu.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.