Raudonasis sausas
Išskirtinis Božolė Cru Morgon vynas, sukurtas legendinės Lapierre šeimos – natūralios vyndarystės pionierių, garsėjančių savo gebėjimu perteikti ‘Gamay’ grynumą ir terroir autentiškumą. „Camille Roche du Py“ – tai išraiškingas, rafinuotas ir galingas Morgon vynas, pagamintas iš senų vynmedžių, augančių garsiajame Côte du Py sklype – viename prestižiškiausių visame Božolė regione.
Šio šlaito mėlynasis granitas ir šistas suteikia vynui struktūros, minerališkumo ir ypatingo gylio. Natūrali fermentacija su laukinėmis mielėmis ir minimalus sieros kiekis leidžia atsiskleisti tikrajam Morgon charakteriui – derančiam tarp Burgundijos elegancijos ir Božolė energijos.
Taurėje atsiveria prinokusių vyšnių, slyvų, gervuogių ir granatų aromatai, kuriuos papildo žibuoklių, laukinių žolelių, šlapių akmenų ir švelnaus dūmo niuansai. Aromatas – gilus, rafinuotas ir kviečiantis, kupinas subtilaus natūralumo ir gyvybingumo.
Burnoje vynas – vidutinio iki pilno kūno, turintis šilkinę tekstūrą, tikslią rūgštį ir subtiliai įaustus taninus, kurie suteikia struktūros bei išliekamumo. Skonyje dominuoja tamsių vaisių, prieskonių, žemės ir minerališkumo sluoksniai, pereinantys į ilgą, švarią ir šiek tiek sūrią pabaigą.
Tiekti: 15–16 °C. Puikiai dera su antiena su žolelėmis, miško grybų troškiniu ar brandintais ožkų sūriais.
Ripe aromas of plum and blackberry scented with a saline mineral note and hints of black tea and spice lead into a pleasantly hefty texture with structure, density and length. Although the wine is immediately rewarding, it has the structure to age. The grapes come from one hectare in the Côte de Py climat in poor sandy soils over decomposed schist bedrock; they undergo semi-carbonic maceration for 24 days before alcoholic fermentation and ageing for nine months in used casks to produce this superb example of the type.
Marcel Lapierre vardas yra vienas iš kertinių ne tik Morgon apeliacijoje, bet ir visame Božolė regione. Perėmęs vyninę iš savo tėvo, Marcelis netrukus pradėjo sekti garsaus vyndario ir chemiko Jules’io Chauvet mokymais. Jis dar XX a. viduryje propagavo natūralią vyndarystę, atsisakant pesticidų ir herbicidų, ir skatino dirbti su sveikomis vynuogėmis bei minimalia intervencija rūsyje.
Marcelio filosofija greitai subūrė bendraminčius – kartu su trimis kitais panašiai mąstančiais vyndariais jis tapo garsiojo (nors oficialiai neegzistuojančio) klubo „The Gang of Four“ nariu. Šis judėjimas atgaivino Božolė regiono reputaciją, ilgą laiką buvusią susietą su pigiu, skubiai pagaminamu Beaujolais Nouveau, ir grąžino jam vietą tarp aukštos kokybės Prancūzijos vynų.
Po netikėtos Marcelio mirties 2010 metais vyninės valdymą perėmė jo vaikai Camille ir Mathieu, toliau puoselėdami tėvo viziją. Ūkis dirba pagal biodinaminius ir ekologiškus principus, o vyninėje laikomasi minimalaus įsikišimo filosofijos – fermentacija vyksta natūraliai, be pridedamų mielių, o sulfitai naudojami itin saikingai.
Vyno stilius
Marcel Lapierre vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir išraiškingu ‘Gamay’ vynuogių charakteriu. Tai šilti, vaisiški, bet kartu rafinuoti vynai, puikiai atspindintys Morgon terroir.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkis dirba su senais ‘Gamay’ vynmedžiais Morgon apeliacijoje, iš kurių kai kuriems daugiau kaip 60 metų.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami natūraliai, naudojant angliarūgštinę maceraciją ir natūralias mieles. Brandinimas vyksta didelėse naudotose ąžuolo statinėse, kad būtų išsaugotas šviežias vaisių charakteris.
Marcel Lapierre vynai yra malonūs gerti jauni dėl savo ryškaus vaisiškumo, tačiau turi potencialą gražiai bręsti 5–10 metų, įgaudami daugiau kompleksiškumo ir rafinuotumo akcentų.