Baltasis sausas
Meursault AOC apeliacijos vynas, klasikinė baltoji Burgundija, pagaminta Olivier Leflaive ūkyje. Vyno aromatai atsiskleidžia per migdolų, lazdyno riešutų bei sodo obuolių natas. Burnoje išsiskiria balansas tarp minkštumo, elegancijos ir gaivios rūgšties. Skonyje jaučiama puiki skrebučio, medaus ir kremiškos tekstūros akcentai."
Meursault yra didžiausias Côte de Beaune kaimelis, daugiausia gaminantis baltuosius vynus. Priklausomai nuo sklypų vietos, dirvožemis yra kalkakmeniu ir mergeliu. Šiam cuvée maišoma 15–20 skirtingų plotų ‘Chardonnay’.
Brandinimo procesas trunka 18 mėnesių, iš kurių 6 nerūdijančio plieno talpose, o likę – prancūziško ąžuolo statinėse (20 % naujo ąžuolo).
Tiekti 12-14 °C prie ant grotelių keptų jūros gėrybių su krevečių arba vėžių padažu.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros